Programozás

Néhány saját dolog

Java nyelv gyakorlása

2015. július 14. 14:24 - Janos Szabo

Minden programozási nyelvet, úgy a legkönnyebb megtanulni, ha gyakoroljuk. Írtam Java nyelven egy egyszerű kis játékot, melyben ciklus, if elágazás és random szám generátor van.

A program gondol egy számra 1 és 1000 között, a felhasználónak pedig ki kell találni melyikre. 3 változót deklaráltam. Az integer típusú „a” változóba megy a véletlen szám (amelyet nem írattam ki.), majd 2 másik változó kell, amit 0-ra állítunk. Egy while ciklusba kérjük be a lehetséges számokat (nálam ez volt a „b” változó), majd a harmadik („j”) változó értékét növeljük eggyel, míg az „a” változó értéke nem egyenlő a „b” változó értékével. Szükség van még egy if elágazásra a cikluson belül, amely eldönti, hogy a szám kisebb vagy nagyobb a random számhoz képest. A cikluson kívül írtam még 2 if elágazást, amely megmondja mennyire volt ügyes a felhasználó. Ha kevesebbet tippelt, mint 10 akkor „nagyon ügyes”, ha többször de kevesebb, mint 20 akkor „nem rossz”, és ha több mint 20, akkor „ezt még gyakorolni kell” kiírást fogjuk látni. A kódot ide kattintva lehet megtekinteni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabojanos.blog.hu/api/trackback/id/tr857627726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása